Вино и Секс

Виното и храната не се единствениот идеален пар. Виното често се поврзуваше со некои важни настани. Шампањ или некое друго пенливо вино е неизбежен партнер со Денот на убовта, Нова година, но што по пенливо вино, вечера и пенлив разговор?

Се чини дека виното може да се спои со секојдневните активности. Значи, можеме да кажеме дека Шардоне е идеален партнер за вечерно дружење, и како што поминува ноќта и разговорите добиваат посериозна нота, ништо не оди како што треба со старите добри пристаништа.

А што е со сексот? Кое вино оди добро со сексот?

Повторно, ајде да размислиме прво на пенливи вина. Тие се најдобро освежување на полувреме. И некако најромантичен пијалок на светот. Дури и кога ги консумираме во најобични ситуации, пенливите вина нè прават искри, пенливи чувства.

Понекогаш дури и храната како јагоди, смокви, кајсии и ореви може да предизвика бранови емоции во нас и тогаш треба да најдеме соодветно вино. Најбезбеден избор секако пенливите вина, затоа што кој еднаш пробал пенливо вино со јагоди, секогаш ќе биде среќен да се врати на таа магија.

Но, вината како Порто и Сотернс можат многу убаво да ја запалат фантазијата на вашата и на партнерот.

Затоа, за следниот ден на Loveубовта, погледнете ги десертните вина во поинакво светло и обидете се да и предложите нешто слатко на вашата сакана.

извор: ДЕНЕС ГХ д.о.о. Белград – www.todygh.rs