Животот е краток за евтини вина

Слика

Lifeивотот е премногу краток за да пиете лошо вино, да не јадете сладолед и да губите време на луѓе кои не се грижат за вас. Да не дозволиме да бидеме погубени за несреќни врски и неискрени пријатели. Кажете им  не на  лажните врски, себичните пријателства и присилната убов. Или некој ќе биде целосно со вас или оставете го да се оддалечи од вас. Залудно трошење време, бесмислени кавги и работи што не можете да ги контролирате, не ви треба тоа. Пронајдете личност која вистински ве сака, и која ќе биде направена да се смее и да живее поисполнет живот со вашето секојдневно присуство. 
Една од најпаметните и најтешките одлуки што можете да ги донесете во животот е да отпуштите луѓе кои не се достојни и не се важни за вас. Но, тоа е услов за посреќен живот: не трошете ниту една драгоцена минута на оние кои не можат да најдат неколку секунди за вас.
Срамота е да си го трошите животот, барајќи внимание од оние кои не гледаат ништо друго освен врв на сопствениот нос, и мислат само на вас кога „тресат земја под нозете“. Свртете се, затворете ја вратата зад вас и кажете им „збогум“ на нив. Ова е вистинска реципроцитет – нека добијат колку што ви дадоа.

Не правете компромиси во убовта. Не дозволувајте си да мислите дека сè ќе биде „добро“ во врска што моментално е во хаос. Ако сега не е добро, веројатно никогаш нема да биде .  Вие сте единствени и мора да верувате дека заслужувате повеќе! Не решавај се за просечност. Запомни песочен часовник. Па, ова е живот, и животот е толку „лизгачки“, како што е песок, секоја секунда, секоја минута.Не
трошете го животот во бесмислени борби со луѓе кои сакаат само, и спорови, а не нормална врска. И не трошете време да се расправате со вашите најблиски. Не плашете се да зборувате за вашите чувства. Не чекајте додека не ви стане полесно. Lifeивотот е непредвидлив и можеби никогаш нема да дојде идеалниот момент.  Понекогаш вреди да скокате во езерото во облека, поради некоја причина да се смеете на улица и да повикате пријателка во еден наутро, потсетувајќи ја колку е важна за вас.
Дајте доволно време, насмевки и присуство на оние кои ве сакаат. И, за оние кои ви го свртеа грбот, покажете им на сите лажговци, егоисти и манипулатори колку сте среќни без нив. Ако сакаат, нека продолжат да создаваат „хаос“ во животот – под еден услов – без тебе.