Продолжете го животот со ВИНО

Според студијата на списанието Молекуларна психијатрија, постојат три работи што треба да ги јадете секој ден за да живеете подолго и посреќно, а тоа се: омега-3 масни киселини, ресвератрол и витамин Д.

Омега-3 масните киселини се најчесто во рибите, ресвератролот е најзастапен во виното и темно црвените плодови како грејпфрут.

Може да земете витамин Д во форма на додатоци или дефинитивно ќе го добивате секој ден преку сончева светлина.

Научниците веруваат дека овие состојки, кои се дел од традиционалната медитеранска диета, влијаат на нашите гени и со тоа го продолжуваат нашиот живот.

Антиоксидансот ресвератрол има долг список на придобивки за нашето тело (подобра циркулација, помалку оксидативен стрес и подобра отпорност на инсулин), а од Универзитетот во orорџтаун додадоа уште еден: ограничување на негативниот ефект од диетата со висок процент на маснотии и шеќер врз мускулите.