Еве во кои земји во светот се пие најмногу пиво.

Пивото се пие секаде и го пие речиси секој.

Ширум светот се организираат и најразлични фестивали, каде луѓе од сите краеви доаѓаат да пијат пиво.

Сепак постојат земји во кои пивото е поомилена активност, во однос на некои други држави.

Во продолжение погледнете кои се првите 10 земји во светот, кога е пиењето на пиво во прашање.

Топ 10 земји во кои најмногу се пие пиво:

10. Белгија – 81 литар по глава на жител

9. Хрватска – 82 литри по глава на жител

8. Литванија – 89 литри по глава на жител

7. Романија- 90 литри по глава на жител

6. Ирска – 93 литри по глава на жител

5. Полска – 100 литри по глава на жител

4. Естонија – 104 литри по глава на жител

3. Австрија – 108 литри по глава на жител

2. Германија – 110 литри по глава на жител

1. Чешка – 143 литри по глава на жител