Време е за ликер од вино

Ликер од црно вино и листови од вишни

Овој рецепт е на Далматинка. Јас многу работи научив, се сретнав со многу за мене не познати работи, зачини, рецепти, начини на подготовка. Така да овој рецепт произлезе од целата таа дружба, а посакав да го споделам со вас бидејки сега е сезоната на вишните.
Имено, ништо заморно, ништо комплицирано, а имате прекрасен ликер.

Припрема
Измиените листови се стават во тегла, се додава шеќерот, виното – се затвара теглата и се остава на сонце да стои 40 дена. За целото време морате да ги промешувате листовите во виното.
Напомена
Не е битно кое вино е, дали е домашно, флаширано или старо вино.

Превземено од – moirecepti.mk