Греано вино во Декември

Во исто време, на ochakvan на Божиќ, Европа yама слабо печеше, сарсето, расположение и дух за компанијата од чаша мирисно топло вино. Нема потреба од посебна причина за тоа – за сезоната, земјата од парвијата беше извадена или почвата од парвијата беше запалена од огнот во огништето и продолжи со претпочитањето на декември, или, и трагата е доволна, расположението на имамот е веќе вкусно и помалку вкусно.

На англиски јазик, да, виното е варено вино или вино, кое е преплавено и ароматизирано со разни вкусови. Скоро секоја европска земја има свое име и рецепт за зрнесто вино.

Сметајте дека ова е сиво вино и зимска опција за сангријата. Летен коктел Tova e spaniards, които со црвено вино, овошен и овошен сок, ракија и облекување.

Кој е изворот на целиот хорат за да подготви миризлив тази за солен пијалок? Пишувањето рецепти за тази е вредно заради неговите намери од времето на Римската империја. Во средниот век, това е особено популарен е начинот на подигање на залихите од вино, што не победи особено вкусно над пиена. Додавањето на мед и разни преливи му дадоа нов стомак на вечето на киселото вино.

Во исто време, пијалокот беше пијан, давана и за десет, пиеното за вода беше далеку од пиеното за вино. Па дури и сигурноста малкит деволчета са стана малку послушна. Виното Тогава Грејаното е наречено хипокри или хипокрис, и некако се сомневате дека тоа е големиот Хипократ, заради самиот рецепт на многу лековити својства.

Лекувало е од настинка до корен болка и главоболие. Книгата е напишана во Готвар во 1500 година во Франција, има рецепт за гриано вино од Бордо – клерет, со вкус на мед, канела, кардамон и галангал. Единствен рецепт од 1660 година, напишан од Роберт Меј во Култова за времето на кулинарската книга во Англија, јаде црвено вино, канела, гингифил, карамфил, индиски орев, матс *, черен пипер, захар и павлака И еден рецепт од следната 1861 година од Викторија Англија за пијалок, наречен негас, служеше трага по вечерата цела деценија. Тука спаѓаат Порто, индиска орев, Канела, Карамфил и Мала вода.

Glogg e е шведско-финска верзија на пијалокот (исто така во Естонија, Исланд и Данска) и традиционално служи оброк пред Божиќ. Владејте сè со црвено вино, преливи, стафиди и белени бадеми. Суровите климатски услови во овие земји даваат одраз и скандинавската верзија на е е слатка од постојката и поголемата потрошувачка на алкохол, додадете пристаниште и вотка. Сервира е слатка со канелен. Prez 1800 е особено модерен пијалок во Германија, Австрија и Елзас е била Глухвајн, од стафиди и бадеми, но дополнително со ароматични производи до канела, карамфил, ванила од цени, цитрус и захар. Поњакога немкото се ренда со вино со подлива со рум или алкохол. Проверете ги рецептите за глувеин од 1420 година.

Слично на тоа, на почетокот владее чешко вино – svařené víno и половина грзане вино, но еве го, и е подготвено и гријана. Во Сарбија пијат кувано вино со захар, индиски орев и лимон од резен или портокал. Во Хрватска имам кухано вино со канела, захар, индиски орев и портокал. И во Романија тие владеат со вин фиер од бајало или црвено вино со черен пипер. Молдовцит и б’лгарит се придржам км јаде минималистички рецепт.