Гевино

Бело суво трпезно вино од сортата Смедеревка

Се одликува со светложолта боја, пријатен мирис и освежувачки вкус.

ГЕВИНО

ЦРВЕНО ВИНО

Црвено суво трпезно вино од сортите Вранец и Мерло.
Вранец: Се одликува со интензивно темно црвена рубинова боја,чист и препознатлив вински мирис и вкус.
Температура на служење:15ºC – 17ºC
Мерло: Препознатлив по својата интензивна рубин црвена боја. Мирисот е особено интензивен, варира од цветни ароми па се до овошни.

ГЕВИНО

РОЗЕ

Суво трпезно Розе вино.
Розето е слабо танин вино, произведено од црвени видови на грозје, по технологијата за производство на бели вина. Бојата на виното е розева, почнувајки од бледо, едвај забележливи нијанси на бои до интензивна темна боја, блиску до светлоцрвената боја. Букетот и вкусот на розето се слични на белите вина, додека боењето и густината се слични на црвените.