Визија и мисија

…ти пишувам пријателе од моето родно Кавадарци, од градот каде почвата од бога е благословена, каде сонцето ги истура своите зраци низ бранови од слатко грозје и луѓе кои со песна и чаша полна вино ќе ти посакаат добредојде…

Токму од срцето на Македонија ќе ги раскажеме најубавите вински приказни, ќе го покажеме пред светот богатството на Македонија кое е осудено за на век да биде наше.
Од маката и тешкиот живот на лозарите, преку најубавите лозови насади и непрегледни плантажи, вредните винари па се до подрумите и бочвите кои со векови ја кријат нашата тајна, тајната на македонските вина…

Нашиот тим одлучи, винската карта на Македонија е наша мисија, а ние имаме визија. И заедно можеме, затоа што, родени сме во Македонија…

Ако Македонија е вечна, виното е нејзината последна религија…

Наздравје!!!