БОН ТОН

Сите

Вино и музика

Ако идејата за личност убедена дека вкусот на вино може да се подобри со музика расте и добива публицитет, прашањето за сомелие во иднина може да звучи како: „Дали имате …

Број до 9

ПРЕС – ВИНО ВЕСТИ

Сите

Приказна од Алшар

За рудникот Алшар е пишувано многу. И во сите статии, но и во написите на најрелевантните списанија и научни трудови, овој рудник е запишан како единствено наоѓалиште во светот на …

ВИНО И СЕКС

Сите

Празнични совети

Многу студии ја докажаа врската помеѓу храната, пијалокот и сексот, а со векови некои намирници се сметаат за афродизијаци. Сепак, научниците не престанаа да бидат фасцинирани од оваа врска, па …

Боемот

Избрусен градски дијаманту од кијаметите на чаршијата непријателу на современото современику на боемството пропратено со мисли неприлични за девојки со бујни гради за маси полни чаши рујно вино за улици градски полни со замислени гримаси препознатливи дури и под маски. Одкровенику на непријатноста пroсветли ги со својот сјај непросветлените со чаша вино отвори му го тајниот свет на Дионис на овој град Боему, скитнику, човеку….

Миле Белевски – Буки