Приказната на винарија Стоби

Виното е екстракт и суштина на грозјето додека грозјето е суштина која потекнува од почвата каде што никнува.Грозјето во себе ја носи испишаната почва од.Тоа е душата на виното.

Приказната на винарија Стоби Прочитај повеќе

Македонското вино е најдобриот бренд-амбасадор на Македонија

На годинешното пролетно оценување на престижниот натпревар за вино „Мундус вини“, кој по 26-ти пат се одржа во Нојштад, Германија, во периодот од 18 до 23 февруари 2020 година, 268 …

Македонското вино е најдобриот бренд-амбасадор на Македонија Прочитај повеќе

Винарница Кувин

Во југоисточниот дел на Европа, на ридестиот Балкан се наоѓа Македонија, винската земја во која сонцето вечно сјае… Благодарение на сјајното сонце, македонските вина кријат вековна традиција и се одликуваат …

Винарница Кувин Прочитај повеќе

Потребна е засилена винска промоција

Како приказна без почеток и крај со безброј вкусови, тајни рецепти, традиција со векови. Богато црвено или суво бело. Го нарекуваат пијалок на боговите, го поистоветуваат со мистерија доведена до …

Потребна е засилена винска промоција Прочитај повеќе

Винарија Тристо

Винарија Тристо ДООЕЛ Велес произведува четири видови вино, и тоа: „шардоне“, „шардоне барик“, „розе“ и „каберне совињон барик“. Винаријата располага со најсовремена технологија и услови за производство, односно со контролирани …

Винарија Тристо Прочитај повеќе

Винската листа на Бовин

Винаријата Бовин е првата винарија во приватна сопственост во Македонија. Компанијата е основана во 1998 година, година кога беа произведени 120.000 шишиња висококвалитетни бели и црвени вина. Токму овие вина Бовин ги …

Винската листа на Бовин Прочитај повеќе

Валандовчанец промовира македонско вино во светот

Валандовчанецот Даниел Глигоров, кој живее и работи во Германија, го промовира македонското вино во светот. Според него, иднината на македонското винарство е токму во црвеното вино од сортата кратошија. Кратошијата …

Валандовчанец промовира македонско вино во светот Прочитај повеќе

Да ја градиме новата винска приказна од Македонија

Мали винарници кои произведуваат органско вино и развиваат вински туризам, се иднината на винскиот сектор во Тиквешкиот регион Виното е божји пијалак затоа што е по мерка на човекот. Се …

Да ја градиме новата винска приказна од Македонија Прочитај повеќе

Винаријата Картал

Винаријата КАТАЛ е основана како резултат на семејната традиција, како и длабоко почитување на виното и виновата лоза. Нашата мисија е да ја продолжиме врската помеѓу природата и човештвото преку …

Винаријата Картал Прочитај повеќе

20 години перфекционизам во производството на вино

Винаријата Бовин од Неготино, слави две децении постoење. 20 години напорна работа, со фокус на квалитет, а не на квантитет, создавајќи ексклузивни македонски вински брендови. Винаријата денес извезува во 37 земји, на 5 континенти, произведувајќи ги трите најскапи вина во Македонија Erа, My …

20 години перфекционизам во производството на вино Прочитај повеќе

Колку чини најскапото вино во Македонија?

Виното е пијалок кој е дел од секојдневието на луѓето со години. Виното се произведува на различни начини. Луѓето одгледуваат различни видови на грозје, и поради тоа секогаш ќе има …

Колку чини најскапото вино во Македонија? Прочитај повеќе