Вина Од Македонски Производители Ќе Може Да Се Купат Во Новиот Вински Музеј Во Кавадарци

Вина од македонски производители ќе може да се погледнат и да се купат во новиот кавадаречки Вински музеј што ќе биде отворен на 7 септември, Денот на ослободувањето на Кавадарци. …

Вина Од Македонски Производители Ќе Може Да Се Купат Во Новиот Вински Музеј Во Кавадарци Прочитај повеќе

Се враќа традицијата на домашното фамилијарно вино

Пред една деценија производител на грозје, а денес сопственик на мала винарија „Јаковлевски“, во центарот на Кавадарци. Вака дипломиран туристички работник, Ѓорѓи Јаковлевски, ја продолжи семејната традиција на винарење, во …

Се враќа традицијата на домашното фамилијарно вино Прочитај повеќе

Мојот регион

Тиквешијата како поширок етногеографски регион во делот на лозарството и винарството има богато историско минато и долга традиција. Тие претставуваат основни стопански гранки со кои се занимавало населението од целиот …

Мојот регион Прочитај повеќе

Е-ПРОДАВНИЦАТА НА ВИНАРСКА ВИЗБА ПОПОВА КУЛА

Овде можете на безбеден начин да купите наши вина. По извршената најава автоматски ќе Ве зачлениме во Попова Кула Classic клуб што ќе Ви донесе големи попусти при секое купување преку оваа продавница, …

Е-ПРОДАВНИЦАТА НА ВИНАРСКА ВИЗБА ПОПОВА КУЛА Прочитај повеќе

Винаријата Тиквеш

Винаријата „Тиквеш“ е основана во 1885 година во регион со вековна винарска традиција, благословена со совршени природни услови, топли и страствени луѓе и жива, автентична култура. Отсекогаш сме имале огромна …

Винаријата Тиквеш Прочитај повеќе