Гете: Виното душата ја топли

Меѓу бројните луѓе кои биле восхитени од магијата на виното е и германски романописец, поет, драматург, хуманист, научник, филозоф и десет години премиер на војводството Вајмар, Јохан Волфганг фон Гете. …

Гете: Виното душата ја топли Прочитај повеќе