Ручек за 30 минути: Виножито од пилешко и зеленчук

уѓето често сметаат дека подготвувањето на здрав оброк бара поминување на многу време во кујна. Овој рецепт ќе ви покаже дека воопшто не е така и дека можете да си …

Ручек за 30 минути: Виножито од пилешко и зеленчук Прочитај повеќе

Чаша црно вино – Помага за еден од најголемите здравствени проблеми

Чаша црно вино многу помага за нашето здравје. Црното вино е супер кога се пие ограничено, само една чаша на ден помага за здрав живот, а особено позитивно влијае на …

Чаша црно вино – Помага за еден од најголемите здравствени проблеми Прочитај повеќе

Потекло и култура на конзумирање вино

Виното еволуираше уште од памтивек, како дел од европскиот живот, култура и диета. Производството на вино потекнува од Европа со развојот на Римската империја, кое се шири низ Медитеранот кога …

Потекло и култура на конзумирање вино Прочитај повеќе

Како да се готви месо во вино?

Месото во виното има богат вкус со овошни ноти. Се препорачува да се готви долго време, бидејќи за време на долг третман, вишокот алкохол испарува. За секое јадење се препорачува …

Како да се готви месо во вино? Прочитај повеќе

Одлични вина да пијат на скара

Предлози за вино за BBQ на прв поглед: Еве неколку парови за вино за класични јадења со скара. За леснотија на употреба, ги занемаривме употребите на маринади и сосови. Бифтек – Малбек , Сирах / …

Одлични вина да пијат на скара Прочитај повеќе

Здравје и црвено вино

Потрошувачката на црвено вино во умереност може да биде корисна за дигестивниот тракт бидејќи го зголемува бројот на различни видови корисни бактерии кои живеат таму, велат научниците од лондонскиот колеџ …

Здравје и црвено вино Прочитај повеќе