Од какви чаши пиеме бело, а од какви црвено вино?

Како што постојат правила за сервирање на храната, така постојат и правила за сервирање на пијалокот. Чашата за црвено вино е чаша на тенок сталак, со нешто потесен врв. Во …

Од какви чаши пиеме бело, а од какви црвено вино? Прочитај повеќе

Виното е култура на живеење

Потекло на виното За да се засака и препознае доброто вино треба да се знае карактеристичноста што го поседува секое поединечно. Нема општа култура без винска култура. Пиењето вино не …

Виното е култура на живеење Прочитај повеќе