Гете: Виното душата ја топли

Меѓу бројните луѓе кои биле восхитени од магијата на виното е и германски романописец, поет, драматург, хуманист, научник, филозоф и десет години премиер на војводството Вајмар, Јохан Волфганг фон Гете. …

Гете: Виното душата ја топли Прочитај повеќе

Вино и чоколада за перфектна комбинација

Чоколадо и вино… совршен пар, особено кога се консумираат заедно, зарем не? Има и такви кои не мислат така, но повеќето сметаат дека комбинацијата на вино и чоколадо го зголемува …

Вино и чоколада за перфектна комбинација Прочитај повеќе

Срца од вино, совршен подарок за Трифун и Валентин

Се ближи 14 февруари, ден кога некои ќе го слават православниот празник Св. Труфин, некои ќе го слават католичкиот празник на вљубените Св. Валентин, а дел ќе се обидат да …

Срца од вино, совршен подарок за Трифун и Валентин Прочитај повеќе

„Тиквеш“ планира поголема добивка во 2016 година

Главните определби на винарската визба „Тиквеш“ за 2016-та година се: зацврстување на регионалната лидерска позиција и силна географска експанзија, иновации и развој на портфолиото на брендови и регрутација и развој …

„Тиквеш“ планира поголема добивка во 2016 година Прочитај повеќе