Винска карта (правила)

Составувањето вино со храна се прави според едноставни правила: Лесните вина се служат со лесни јадењаПосилните вина се служат со тешки оброциКиселите јадења се служат со кисели свежи винаБелите вина …

Винска карта (правила) Прочитај повеќе