Музиката и вино…

Во Тари, градот буквално се спушти на бреговите на реката Сава и пристаништата, во „Бетонска сала“, но не на начинот на кој размислувате. Со Александар Акик Еровиќ, член на групата „Стари Град“ од …

Музиката и вино… Прочитај повеќе

Кои беа боемците и дали сè уште се таму?

Зад повеќето нејасни поими за бухемија отсекогаш биле скриени (и сè уште прават) многу незначителни случаи со кафе, веројатно затоа што да се биде боемски звучи подобро отколку да се …

Кои беа боемците и дали сè уште се таму? Прочитај повеќе