29ти. Посебна Ноќ

Од милениумот, една вечер во досадниот, мрачен месец февруари беше неизмерно осветлен за loversубителите на вино со создавање на посебен ден за славење на негувани шишиња вино, шампањ и духови. Отворете …

29ти. Посебна Ноќ Прочитај повеќе

Секоја чест, Стоби!

Шест златни и еден сребрен медал за нашите вина на престижниот меѓународен вински натпревар Mundus Vini за 2020 година.Покрај освоените медали, Stobi Winery – Винарија Стоби доби и признание за најдобар производител од Северна …

Секоја чест, Стоби! Прочитај повеќе

Голем Успех за Камник!

Годинешниот 26-ти меѓународен вински натпревар Мундус Вини донесе нов блескав успех за винарија Камник, со освоени пет златни медали, за пет различни црвени Камник вина. На овој престижен светски вински …

Голем Успех за Камник! Прочитај повеќе