Свети Трифун во Кавадарци

Општина Кавадарци и оваа година ја продолжува традицијата на одбележување на празникот св.Трифун. На св.Трифун лозарите ги закројуваат лозите и ги залеваат со црвено вино посакувајќи си плодна и бериќетна …

Свети Трифун во Кавадарци Прочитај повеќе