Свети Трифун традиционално во винарија Стоби

Дами и господа ,vinotika.mk ви го претставува денешниот празник преку фото галерија од наши 20 одбрани фотографии, само како провокација да ве однесиме до порталот на оваа винарија -Македонска винска …

Свети Трифун традиционално во винарија Стоби Прочитај повеќе

Кавадарци домаќин достоен за Св. Трифун

Конечно мојот град сериозно пристапи кон 14 февруари. Ја свативме ли лекцијата дека овој датум е ден на лозарите, на овоштарите….на свети Трифун. Денот се празнува и со молитва и …

Кавадарци домаќин достоен за Св. Трифун Прочитај повеќе

Свети Трифун

Што ќе правите денес, кога, според православниот календар, се слави Свети Трифун? Посетете го лозјето? Да се ​​погледне на небото? Или ќе го започнете денот со вашата сакана личност и приказната за животот …

Свети Трифун Прочитај повеќе