Вино,Култура и Уметност

Корените на производството на вино најверојатно потекнуваат од Персија. Египќаните, Феничаните, Грците и Римјаните сакале силни, полни вина, со висока содржина на алкохол, кои морале да ги разредуваат со вода. …

Вино,Култура и Уметност Прочитај повеќе