Вино – Умрена култура

Културното почитување на виното ја рефлектира разновидноста на винските региони, савоар-вивре (знаење за живеење. Уметност на живеење) и кулинарски навики. Виното се развива како дел од животот, културата и исхраната уште …

Вино – Умрена култура Прочитај повеќе