Виновник – Винската култура

Кога се споменуваат алкохолни пијалоци, виното секогаш се споменува со одредена посебна почит. Секогаш е „нешто друго“. Еве го, но се издвојува. Производ што оди низ обемот на цивилизацијата од дискретен фактор на …

Виновник – Винската култура Прочитај повеќе

Виното е нашата култура

Во нашата култура, виното секако има многу важен отпечаток. Користено со векови како јадење, како чип за договарање, па дури и како злато, тоа е од фундаментално значење во нашата култура. …

Виното е нашата култура Прочитај повеќе