Како да пиете вино – тајни и култура на пиење
Чаша добро вино е и задоволство и уживање, па дури и лек. И неговото снабдување и употреба е вистинска уметност, која секој обожавател на божествената напивка е должен да ја знае.
Виното, како чудна девојка, бара внимание и деликатно ракување. Еден погрешен потег може непоправливо да го уништи гурманскиот пијалок.
Како се користи еликсир од грозје?
Како да се подготви еликсир од грозје, како правилно да се пие вино со цел да се почувствува рафинираниот букет и палетата на вкусови во најмалите нијанси.?
Loversубителите на вино честопати се прашуваат: зошто скапиот пијалок потсетува на концентрат од ванила или трпезен оцет? Купивме шише во добра продавница, ја подигнавме вистинската чаша, фокусирајќи се на препораките во овој напис за избор на чаши за вино. Сепак, со првата голтка, треба да се сомневате во квалитетот на производот од грозје. За жал, постојат многу фактори кои предизвикуваат нејзината вредност веднаш да се намали: несоодветна температура на храната, талог, складирање во премногу влажна или топла просторија. Познавајќи ги основните тајни на пиењето, дури и ефтиниот Шардоне или Бордо може да им се претстави на гостите како божествен еликсир!
Карактеристики за складирање на вино
Честопати, рафинираниот пијалок се перцепира како обичен сок: доаѓаме во продавницата, земаме скапо шише и ги почастуваме гостите навечер.
Винарите предупредуваат: пред сервирање е непожелно да се наруши кондензираната течност, а по транспортот или тресењето подобро е да се испраќа три недели во која било визба! Beе има доволно време талогот да потоне целосно до дното и хемиските реакции ќе престанат бидејќи се особено штетни за производот од грозје.
Каде да чувате шишиња со благороден пијалок
Посебно се соодветни специјални полици за вино со повеќе температури. Во долниот дел температурата не е поголема од +10 степени, што е оптимално за белите вина, а на врвот во рамките на + 17 ° C, погодно за црвени вина.
Целиот пост може да се прочита тука.