Со вино, погача и сол крушевчани ги пречекаа коњаниците

Во духот на македонската традиција, со чаша вино, погача и сол беа пречекани коњаниците кои од неколку градови од државата по повод Илинден пристигнаа во Крушево. По пречекот на коњаницата …

Со вино, погача и сол крушевчани ги пречекаа коњаниците Прочитај повеќе