Лозарите бараат земјоделскиот факултет да ги одредува шеќерните единици на грозјето

Земјоделскиот факултет, наместо винариите да ги одредува шеќерните единици за грозјето при откупот, бараат тиквешките лозари. Тие ја повикаа оваа

Read more