Сушата ќе ги намали приносите на грозје и во Тиквешијата

Сушата го намалува родот на лозјата во Тиквешко, особено на насадите кои не се наводнуваат, реагираат лозарите. Бараат да се прогласи елеменатрна непогода зашто на некои места, како што велат, …

Сушата ќе ги намали приносите на грозје и во Тиквешијата Прочитај повеќе