Заврши бербата на грозје во Тиквешијата

Заврши бербата на грозје во најголемот лозаровнарски регион во државата, Тиквешкиот. Трајче Кулев, претседател на Здружението „Напредни лозари„, вели дека сега се сумираат резултатите од гроздоберот. Се утврдуваат количините набрано …

Заврши бербата на грозје во Тиквешијата Прочитај повеќе