Дегустацијата на вино го активира мозокот повеќе од математиката

Според научникот Гордон Шепард од Универзитетот Јеил, вкусот на виното го стимулира мозокот многу повеќе отколку, на пример, музиката или решавањето математички задачи. Кога дегустирате вино, но професионално, тоа е …

Дегустацијата на вино го активира мозокот повеќе од математиката Прочитај повеќе