И Битола доби своја винарница со вински ресторан и сместувачки капацитет

Во селото Брусник под Пелистер, во близина на Битола, во средината на септември беше отворена новата винарница „Чифлик”. Станува збор за сериозна инвестиција и проширување на дејноста на „Беба-пром”, фирма …

И Битола доби своја винарница со вински ресторан и сместувачки капацитет Прочитај повеќе