Совршени рецепти за превкусни бело и црно греано вино

Вареното вино може да има значајна енергетска вредност па ви советуваме белиот рафиниран шеќер да го замените со кафеав. Бело варено вино Состојки: 2 литри бело вино 3 портокали 7 …

Совршени рецепти за превкусни бело и црно греано вино Прочитај повеќе

Креативните родители им испратија вино на наставниците на своите деца

Пакет вино за Божиќ се чини како совршен подарок, но креативноста на овие родители се гледа во етикетите. Родителите напшале оригинална порака која гласи: „Нашето дете е можеби причина за …

Креативните родители им испратија вино на наставниците на своите деца Прочитај повеќе

Во црвеното вино нема бактерии

Виното одамна е познато по своите карактеристики за дезинфекција и прочистување. Според историските записи, во третиот век римските генерали им препорачувале вино на своите војници за да спречат дизентерија. Алкохолот …

Во црвеното вино нема бактерии Прочитај повеќе