Свети Трифун ќе се слави со „Црно Тиквешко“ на Владо Јаневски

Со концерт на големата македонска музичка ѕвезда, Владо Јаневски ќе биде заокружено годинешното чествување на заштитникот на лозарите и овоштарите, Свети Трифун, кое годинава ќе донесе неколку интересни настани. Чествувањето …

Свети Трифун ќе се слави со „Црно Тиквешко“ на Владо Јаневски Прочитај повеќе

Видео: Иновативен отворач со кој виното ќе трае подолго

Проблемот со виното кое останува во отворено шише долго време е инспирација за многу иновативни студија да развијат технологија со која ќе се овозможи и веќе еднаш отворено вино да …

Видео: Иновативен отворач со кој виното ќе трае подолго Прочитај повеќе

Со низа настани, здружението „Винотек“ ќе го одбележи празникот „Свети Трифун“

Во духот на традицијата, и годинава здружението „Винотек“ ќе организира низа на настани со кои ќе го одбележи денот на заштитникот на лозарите и овоштарите, Свети Трифун. Во пресрет на …

Со низа настани, здружението „Винотек“ ќе го одбележи празникот „Свети Трифун“ Прочитај повеќе

Лозарите побараа гаранции и решавање на наталожените проблеми

Неисплатените пари за предадено грозје, за субвенции, за измрзнувањата лани, спремно дочекување на новата реколта и од винариите и од лозарите, исплата на грозје по реална цена на чинење по …

Лозарите побараа гаранции и решавање на наталожените проблеми Прочитај повеќе

Вековната приказна на Боемот

…и кога сите теми беа исцрпени во омилената гостилница каде се собиравме секој понеделничка вечер веќе со години, пријде едно младо момче до нашата маса, онака со прашалници над глава. …

Вековната приказна на Боемот Прочитај повеќе