Лозарите започнаа со кроењето на лозјата

Се кројат лозјата во Тиквешко. Голем дел од лозарите мораат да брзаат и не можат да го чекаат „Свети Трифун“ кога симболично почнува закројувањето. Причината е што имаат поголеми плантажи …

Лозарите започнаа со кроењето на лозјата Прочитај повеќе