Црвеното вино ги штити забите од пропаѓање

На црвеното вино досега му се препишуваа бројни позитивни бенефити врз здравјето, од зајакнување на работата на срцето до намалување на ризикот од шеќерни болести, а ново истражување сугерира дека …

Црвеното вино ги штити забите од пропаѓање Прочитај повеќе

Петте најубави сицилијански вина

Освен по мафијата, Сицилија е позната и по виното. Всушност, Сицилија има повеќе лозја од било која друга област во Италија. На поголем дел од лозјата се произведува грозје за …

Петте најубави сицилијански вина Прочитај повеќе

Не пропуштајте вечерта да ја завршите со чаша црвено вино

Црвеното вино е омилен пијалaк за многумина, а исклучок не се ниту научниците. Речиси секој ден се појавува студија, откривајќи ги неговите неверојатни квалитети, но, колку е навистина корисно црвеното …

Не пропуштајте вечерта да ја завршите со чаша црвено вино Прочитај повеќе

„Земи шише вино“ значи сакам секс

„Земи шише вино“ е една од десетте најкористени реченици кои недвосмислено говорат дека вашата партнерка бара секс. Со оваа порака таа јасно ви дава до знаење дека вечерва сака да …

„Земи шише вино“ значи сакам секс Прочитај повеќе

Францускиот претседател Макрон ужива во виното два пати на ден

Францускиот претседател Емануел Макрон изјави дека нема да дозволи виното да биде споредено со концентриран алкохол и призна дека го пие „традиционалниот француски пијалок“ двапати дневно, пренесе радио „France Info“, …

Францускиот претседател Макрон ужива во виното два пати на ден Прочитај повеќе