Станете универзитетски познавач на виното за „само“ 5000 евра

На француски универзитет “пиењето алкохол” стана вештина која обезбедува сериозни квалификации, ако платите 5.000 евра. На Универзитетот во Стразбур, за прв пат е воведена можност да се добие диплома за …

Станете универзитетски познавач на виното за „само“ 5000 евра Прочитај повеќе

Стенд ап шоу во Попова кула со Пеџа Бајовиќ

По трите последователни викенд дегустации, „Попова кула“ за оваа сабота подготвува вистински напад на сите сетила во времетраење од три часа исполнети со врвно вино и вкусна храна, пријатна музика …

Стенд ап шоу во Попова кула со Пеџа Бајовиќ Прочитај повеќе

Министерството за одбрана ќе купува вино за 13000 евра

За сума од 805.084 денари или приближно 13 илјади евра, без вклучен ДДВ, Министерството за одбрана ќе купува вино и пиво, овбјавено е на Електронскиот систем за јавни набавки. Во …

Министерството за одбрана ќе купува вино за 13000 евра Прочитај повеќе

Винска афера ја тресe Бугарија

Винска афера ја тресе Бугарија откако камион со бугарски регистарски таблички е задржан од карабинерите во италијанскиот град Бриндизи, под сомнение дека е натоварен со фалсификат италијанско вино. Според информациите, …

Винска афера ја тресe Бугарија Прочитај повеќе

Запознајте го Плум, Вашиот омилен автомат за вино

Стигна апаратот Плум, кој изгледа како апарат за еспресо, но наместо кафе од него протекува вино. Оваа машина дозволува да уживате во чаша вино, чувајќи го остатокот на скапоцената течност …

Запознајте го Плум, Вашиот омилен автомат за вино Прочитај повеќе

Среќен роденден на Боемот и неговата животна инспирација

Секој од нас си има свои, специјални денови, кои со црвено ги запишува во својот животен календар… Тој ден го очекуваме со мала доза на трема, стануваме порано од вообичаеното, …

Среќен роденден на Боемот и неговата животна инспирација Прочитај повеќе