Два златни медали за вината на „Стоби“ од „Вино Љубљана“

Белото вино Ркацители (2017) и црвеното Веритас (2015) на винарницата „Стоби” од Градско освоија златни медали на интернационалниот вински напревар „Вино Љубљана” што се одржа од 13 до 15 април …

Два златни медали за вината на „Стоби“ од „Вино Љубљана“ Прочитај повеќе

Кој е најубавиот вински регион во Македонија?

Италијанците ја имаат Тоскана, шпанците се горди на Риоха, французите со чаша вино наздравуваат од долината на Лоара, а македонците, особено оние кои гравитираат во нејзиното јадро се восхитуваат на …

Кој е најубавиот вински регион во Македонија? Прочитај повеќе

Три златни медали за вината на Тиквеш од престижниот „Вино Љубљана“

  Вината на винарската визба „Тиквеш“ и годинава ги освојуваат најпрестижните награди на најголемите и најзначајните вински саеми, а последните три златни медали доаѓаат од Словенија, односно од меѓународниот вински …

Три златни медали за вината на Тиквеш од престижниот „Вино Љубљана“ Прочитај повеќе

Кои се најубавите шест вински региони во Европа?

Живописните пејзажи, екстензивните лозја, богатата историја и најдобрите вина во светот – што повеќе сакаат љубителите на вино и патувањата? „Wanderlust“ раскажува за шесте најдобри региони на вино во Европа. …

Кои се најубавите шест вински региони во Европа? Прочитај повеќе

Хрватските лозја останаа без работници

Иако според квотите на Министерството за внатрешни работи на Хрватска оваа година се планираат да се ангажираат 500 сезонски работници, сепак и тоа ќе биде малку за да се задоволат …

Хрватските лозја останаа без работници Прочитај повеќе