Наскоро, на аукција три шишиња вино од 1774 година

На аукција во Франција наскоро ќе бидат понудени три шишиња вино „Арбоа“ од 1774 година. Се верува дека ова е меѓу најстарите вина на светот. Аукциската куќа „Жира еншере“ проценува …

Наскоро, на аукција три шишиња вино од 1774 година Прочитај повеќе

Македонците на вината и ракијата од ВВ „Тиквеш“ месечно трошат 1 милион евра

Македонците пијат вина и ракии од „Тиквеш“ за еден милион евра месечно, покажуваат официјалните податоци за првиот квартал годинава во кој најголемата домашна винарија има раст на продажбата дома и …

Македонците на вината и ракијата од ВВ „Тиквеш“ месечно трошат 1 милион евра Прочитај повеќе

Видео: Потсетување на велосипедската парада со Пјер Бишоф

И по една недела, сеуште сме под импресии од неверојатното дружење со Пјер Бишоф, германскиот екстремен велосипедист кој во рамките на својата Синалко турнеа минатиот вторник пристигна во Кавадарци. Бишоф, …

Видео: Потсетување на велосипедската парада со Пјер Бишоф Прочитај повеќе

ВВ „Тиквеш“ ќе ги стипендира најдобрите ученици од СОЗШУ „Ѓорче Петров“

Винарската визба „Тиквеш“ ќе стипендира ученици кои од средното општинско земјоделско шумарско училиште „Ѓорче Петров“ од Кавадарци кои ќе се истакнат во целокупниот наставен процес, а кои имаат посебен афинитет …

ВВ „Тиквеш“ ќе ги стипендира најдобрите ученици од СОЗШУ „Ѓорче Петров“ Прочитај повеќе

Фото сторија: Пјер Бишоф во Кавадарци – Епизода 3

Германскиот велосипедист Пјер Бишоф во вторникот и средата престојуваше во Кавадарци, а во негова чест беа оддржани две велосипедски паради и пригодна програма. Во наредните три дена, ќе споделиме повеќе …

Фото сторија: Пјер Бишоф во Кавадарци – Епизода 3 Прочитај повеќе

Свето Јаневски купува винарија во Франција

Светозар Јаневски ќе инвестира во француска винарница, со што македонскиот „крал на пијалоците“ за прв пат го шири своето влијание надвор од Македонија и регионот. За да биде остварен овој …

Свето Јаневски купува винарија во Франција Прочитај повеќе

Фото сторија: Пјер Бишоф во Кавадарци – Епизода 2

Германскиот велосипедист Пјер Бишоф во вторникот и средата престојуваше во Кавадарци, а во негова чест беа оддржани две велосипедски паради и пригодна програма. Во наредните три дена, ќе споделиме повеќе …

Фото сторија: Пјер Бишоф во Кавадарци – Епизода 2 Прочитај повеќе

Фото сторија: Пјер Бишоф во Кавадарци – Епизода 1

Германскиот велосипедист Пјер Бишоф во вторникот и средата престојуваше во Кавадарци, а во негова чест беа оддржани две велосипедски паради и пригодна програма. Во наредните три дена, ќе споделиме повеќе …

Фото сторија: Пјер Бишоф во Кавадарци – Епизода 1 Прочитај повеќе

Видео: Кавадарци за Пјер Бишоф

На 22 и 23 мај, Кавадарци беше домаќин на еден од најголемите светски екстремни велосипедисти, германецот Пјер Бишоф, кој во рамки на својата Синалко турнеа го посети и Кавадарци. Во …

Видео: Кавадарци за Пјер Бишоф Прочитај повеќе

Фотографијата на Пјер Бишоф со македонското знаме го обиколи светот

Македонските убавини, кавадаречкото гостопримство, незаборавниот пречек, и велосипедската парада во која учествуваа повеќе од 300 велосипедисти очигледно оставија длабок траг кај германскиот екстремен спортист Пјер Бишоф. Едно грешно свртување во …

Фотографијата на Пјер Бишоф со македонското знаме го обиколи светот Прочитај повеќе