Попова Кула, чуварот на македонската винска историја и традиција

Ако низ времето во Демир Капија почнувале и завршувале многу воени походи, денес со сигурност во ова малечко градче започнуваат и завршуваат најубавите вински доживувања. Географски некаде на средината помеѓу …

Попова Кула, чуварот на македонската винска историја и традиција Прочитај повеќе