Вечер на македонските ширази во Бруклински

Овој четврток, 22 март, во Бруклински, Ве очекува уште едно винско дружење, овој пат со француската винска сорта Сира (Syrah) или Шираз (Shiraz). Откривајќи ги аромите на македонските ширази, ќе …

Вечер на македонските ширази во Бруклински Прочитај повеќе

Дами, подгответе се за првата Ladies Night во ВВ „Тиквеш“

Ако сте припадничка на понежниот пол и сакате малку поинаква среда од „Лига на шампиони”, тогаш вистинското место за Вас е винарската визба „Тиквеш“. Соберете го вашето женско друштво и …

Дами, подгответе се за првата Ladies Night во ВВ „Тиквеш“ Прочитај повеќе

Франција од извозот на шампањ заработила 2,8 милијарди евра

САД, Велика Британија и Јапонија се трите најголеми пазари во индустријата за шампањ, од чија продажба во 2017 година е остварен приход од 4,9 милијарди евра. „Ова оставрување е резултат …

Франција од извозот на шампањ заработила 2,8 милијарди евра Прочитај повеќе