Кошу, јапонската винска гордост

Во шеснаесетиот век португалските мисионери први во Јапонија ја носат виновата лоза и во тоа време се изгледаше дека подобар потег не можеле да направат. Поради климатските услови почетоците воопшто …

Кошу, јапонската винска гордост Прочитај повеќе