Знаете ли се за црвеното вино?

Црвено вино е направено од црвени сорти грозје. Бојата кај црвените вина може да варира од интензивна виолетова, типична за младите вина, па се до цигла боја карактеристична за зрелите …

Знаете ли се за црвеното вино? Прочитај повеќе