Oд 1700 година до денес чашите за вино се зголемиле за 7 пати

Некако постои тенденција да мислиме дека нашите предци пиеле многу. Има логика, земајќи предвид дека порано алкохолот бил побезбеден за пиење отколку водата. Но според едно британско истражување, пиењето, особено …

Oд 1700 година до денес чашите за вино се зголемиле за 7 пати Прочитај повеќе