ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ со свој штанд на Винодонија 2017

По сите најави, годинашното издание на винскиот салон, Винодонија 2017, кое овој петок и сабота, 1 и 2 декември ќе се оддржи во хотел Мериот во Скопје, дефинитивно ќе биде …

ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ со свој штанд на Винодонија 2017 Прочитај повеќе

Тајните на станушината со Проф. Др Климе Белески и Звонко Херцег дел од Винодонија

Винскиот салон, Винодонија 2017 годинава покрај можноста за дегустација на вина од речиси сите винарии од земјата и регионот, нуди и ексклузивна можност да се слушнат предавањата на врвни енолози …

Тајните на станушината со Проф. Др Климе Белески и Звонко Херцег дел од Винодонија Прочитај повеќе

Марко Стојаковиќ од „Тиквеш“ ја открива умешноста, техниката и технологијата позади белите вина на Тиквеш

Марко Стојаковиќ, главниот енолог на винарската визба „Тиквеш“ ќе биде уште еден од врвните енолози кои на годинашното издание на „Винодонија“ ќе ги открие причините поради кои оваа винарска визба …

Марко Стојаковиќ од „Тиквеш“ ја открива умешноста, техниката и технологијата позади белите вина на Тиквеш Прочитај повеќе

Винаријата „Стоби“ ги отвори првите пет специјализирани продавници за вино во Кина

По огромниот успех што го постигнуваат на пазарите во Европа, САД и Русија, вината на винаријата „Стоби“ го освојуваат и кинескиот пазар. Во соработка и со голема посветеност на партнерот …

Винаријата „Стоби“ ги отвори првите пет специјализирани продавници за вино во Кина Прочитај повеќе

Прва вертикала на винаријата Стоби на Винодонија

Во рамките на годинашното издани на Винодонија, винаријата Стоби ќе оддржи прва вертикала во историјата на винаријата, на која посетителите ќе имаат ексклузивна можност да се запознаат со огромниот потенцијал …

Прва вертикала на винаријата Стоби на Винодонија Прочитај повеќе

Вертикална дегустација на архивни вина од сортата Мерло на винарија Шато Камник на Винодонија

Вертикалната дегустација на архивни вина од сортата Мерло на винарија Шато Камник е еден од маркантните вински настани кои ќе се случуваат за време на овогодинешниот Скопски вински салон – …

Вертикална дегустација на архивни вина од сортата Мерло на винарија Шато Камник на Винодонија Прочитај повеќе