Умереното пиење вино Ве прави попаметни

Според неврологот на Универзитетот Јеил, Гордон Шепард, конзумирањето на вино активира повеќе сива материја во мозокот отколку слушање музика и решавање на математички равенки. Шепард ја истражувал врската помеѓу човечкиот …

Умереното пиење вино Ве прави попаметни Прочитај повеќе