Токсична билка во виното е можната причина за смртта на Александар Македонски

Вино зачинето со токсична билка можеби е причината за труењето кое ја предизвикало смртта на големиот Александар Македонски, тврдат научниците од Нов Зеланд. Смртта на еден од најголемите освојувачи во …

Токсична билка во виното е можната причина за смртта на Александар Македонски Прочитај повеќе