Три медали за винаријата „Стоби” на престижниот светски натпревар „Декантер”

Македонската винарија „Стоби” освои три бронзени медали, a две вина го добија знакот „препорачано” на еден од најголемите и највлијателните светски вински натпревари „Декантер”. „Вердо”, „Аминта” и „Акација” кои се …

Три медали за винаријата „Стоби” на престижниот светски натпревар „Декантер” Прочитај повеќе

Вината на Попова Кула се продаваат во Јапонија, САД, Кина…

Во деловната 2015 година Друштвото заедно со својот деловен партнер од САД успешно го заврши процесот на регистрација на дел од своите производи во САД, процес којшто беше започнат во …

Вината на Попова Кула се продаваат во Јапонија, САД, Кина… Прочитај повеќе