Финално одбројување до првото издание на отворениот фестивал „АлШар – Допри го сонцето“

Под мотото „Допри го сонцето – откриј ја тајната за почетокот на светот“ во организација на здружението „Тиквешки точкаџии“ на 11 и 12 јуни ќе се оддржи првото издание на …

Финално одбројување до првото издание на отворениот фестивал „АлШар – Допри го сонцето“ Прочитај повеќе

Виното како глобален бизнис, но и како страст

Со еден од најценетите светски винари, сопственикот на огромнa италијанскa винска империја, чие семејство се занимава со вино уште од 14-от век, разговаравме во Фиренца Само што ни наточија шампањско, …

Виното како глобален бизнис, но и како страст Прочитај повеќе