Петар Ангелов – Диви донираше комплет дресови на Сојузот за спорт и рекреацијата на инвалиди

Македонската ракометна легенда, Петар Ангелов – Диви донирајќи комплет дресови на Сојузот за спорт и рекреацијата на инвалиди Кавадарци уште еднаш ја покажа својата човечка големина. Станува збор за 10 …

Петар Ангелов – Диви донираше комплет дресови на Сојузот за спорт и рекреацијата на инвалиди Прочитај повеќе

Стартуваа летните смени во одморалиштето „Михајлово“

Со летните кампови на спортските академии спортска сала „Јасмин“ Кавадарци и „Тим Спорт“ Неготино, и официјално започнаа летните смени во одморалиштето „Михајлово“ кое и годинава ќе прими повеќе од 1000 …

Стартуваа летните смени во одморалиштето „Михајлово“ Прочитај повеќе

Тиквешкото вино привлечно за турски бизнисмени

Во рамки на традиционалната манифестација „Духовден-Праскобер“ која викендов се одржува во Росоман, во Тиквешкиот регион турски бизнисмени дојдоа да посетат неколку винарници. Тие се заинтересирани за извозна тиквешко вино во …

Тиквешкото вино привлечно за турски бизнисмени Прочитај повеќе