Кои се најпознатите и најискористените сорти на „винско“ грозје?

Се верува дека денес во светот постојат речиси 5000 вински сорти на грозје, но кои се најпознатите и најискористените сорти на грозје од кои што се прават најквалитетните и најкосумираните …

Кои се најпознатите и најискористените сорти на „винско“ грозје? Прочитај повеќе