Виното во Македонија низ историјата. Првото шише произведено уште во 13 век п.н.е.

Македонската винска приказна има свои корени уште од 13-от век пр.н.е. Старите Македонци правеле вино од грозје кое го одгледувале и го мешале со мед бидејќи шеќерите помагале во негово …

Виното во Македонија низ историјата. Првото шише произведено уште во 13 век п.н.е. Прочитај повеќе

Децата во Италија ќе учат за историјата на виното

Предлог закон за воведување нов предмет „историја на виното“ во основните училишта и во стручните средни училишта стигна во италијанскиот парламент. Иницијативата е на сенатор од партијата Левица, екологија, слобода, …

Децата во Италија ќе учат за историјата на виното Прочитај повеќе